Четвер, 02.05.2024, 22:18
Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст №15
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 337
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Березень » 27 » Майбутній 1 Б
11:29
Майбутній 1 Б
МАЙБУТНІ ШКОЛЯРІ З 1-Б
У Ніжинській ЗОШ І-ІІІ ст. №15 гостинно розчинила двері «Школа майбутніх першокласників». Допитливі малюки з азартом поринули в нове цікаве пізнавальне дійство! Вони вчаться відповідати на запитання, дослухатися до співрозмовника, складають чудернацькі фігурки за допомогою інтелектуальної гри «Танграм» та Lego-цеглинок, ліплять, вирізають, фантазують, розгадують дитячі «заморочки», пробують провести олівцем рівненькі лінії… Оченята горять радістю – і це НАЙГОЛОВНІШЕ, бо йде ПОЗИТИВНА МОТИВАЦІЯ навчального процесу!
А турботливих матусь та татусів цікавлять, на їхній погляд, більш серйозні питання: як до 1 вересня навчити дітей читати, писати, рахувати… Дорослі чомусь вважають, що коли дитина вже вміє читати-писати, то вона автоматично готова до школи.
Однак, це не зовсім так.
Набагато важливіше, аби в малюка, котрий іде до першого класу, була розвинута ДРІБНА МОТОРИКА. Діти, які вдома ліпили, вирізали, розфарбовували, складали пазли, бавилися в розважальні тактильні ігри, – з легкістю виводять у зошитах потрібні графічні елементи, швидше запам’ятовують нову інформацію.
Надзвичайно важливо розвивати в малюків УВАГУ та МОВЛЕННЯ. Для цього з дітьми слід більше розмовляти, мотивувати їх на вигадування власних казкових історій, ставити дітлахам побільше запитань і обов’язково чекати відповіді. Малят потрібно навчити СЛУХАТИ й ЧУТИ. Якщо діти цьому навчені й з першого разу чують своїх батьків, – так буде й у школі. Якщо ні – дитина не почує вчителя, на уроці буде неуважною. Не допоможуть навіть вміння читати й писати. До того ж, неправильно завчені букви чи графічні зображення цифр, – принесуть значно більше шкоди, ніж користі. Вчителеві доведеться дитину переучувати.
Звісно ж, якщо малеча виявляє зацікавленість і робить це БЕЗ ПРИМУСУ, вміння читати й рахувати зайвим не буде. В ігровій формі можливе поступове вивчення букв і цифр, розвиток графічних навичок. Але сварити дітей за помилки недопустимо!
Налаштовуймося на позитив і в нас усе вийде!
Більше дізнатися про підготовку дітей до школи можна в нашому шкільному «Батьківському університеті», який діє для дорослих в той час, коли майбутні першокласники працюють у класних локаціях.
Переглядів: 120 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту