Понеділок, 29.04.2024, 03:39
Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст №15
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 337
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Листопад » 4 » Тренінг фасилітаторів
23:51
Тренінг фасилітаторів

Минулого тижня відбулася важлива подія в рамках проєкту «Мирна школа*» - тренінг фасилітаторів для шкільних медіаторів, серед яких була і представник лідерів-педагогів Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 Дейкун Інна Олексіївна.

Досвідчені учні та координатори Шкільних служб порозуміння (ШСП), що протягом двох років вирішували конфлікти і розбудовували мирну атмосферу в школі, оволоділи навичками фасилітації тренінгу «Базові навички медіатора Шкільної служби порозуміння» щоб навчати нових учасників команд ШСП.

Під час навчання учасники поговорили про те, ким є фасилітатор, як проводити тренінги за методикою залученої моделі навчання, які лайфхаки допоможуть зробити процес навчання максимально цікавим та ефективним, а також про те, що мають знати, вміти і які цінності поділяти майбутні медіатори Шкільних служб порозуміння. Найбільше часу учасники присвятили практиці: кожен спробував себе в ролі фасиліатора та отримав зворотний зв’язок від учасників і досвідчених супервізорів проєкту «Мирна школа».

Наразі нові тренери готуються до своїх перших тренінгів, котрі пройдуть вже цього місяця в школах-учасницях проєкту. Такий підхід дозволяє зробити навчання найбільш ефективним, оскільки знання новим учням передають їхні однолітки, що вже пройшли шлях вирішення конфліктів у школі та готові щиро ділитися досвідом.

А завдяки навчанню координаторів ШСП (педагогів, психологів, соціальних педагогів) забезпечується сталість передачі практики шкільної медіації, адже в школах тепер є досвідчені фасилітатори, що можуть за потреби навчати нове покоління медіаторів!❤

*Мирна школа має статус освітнього експерименту всеукраїнського рівня відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1368 від 01.11.2019. Проєкт підтримується урядом Німеччини, через спільний внесок Програмного офісу forumZFD в Україні (Forum Civil Peace Service - Ukraine) та Громадянської служби миру Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та реалізується ГО "Інститут миру і порозуміння" (ІМіП) у співпраці з Інститут модернізації змісту освіти МОН та Український НМЦ практичної психології і соціальної роботи.

Більше на сайті http://safeschools.com.ua/

Переглядів: 126 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту