Неділя, 05.05.2024, 19:41
Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст №15
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 337
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2023 » Березень » 13 » "Весна починається з Шевченка"
15:00
"Весна починається з Шевченка"
І мене в сім'ї великій,
В сім'ї вольній, новій,
Не забудьте пом'янути
Незлим тихим словом.
Т.Г. Шевченко
Плине час, минають роки, десятиліття, але ніколи не минеться народ і його невгасима любов до всього найкращого, що квітчає рід людський і землю рідну. Ніколи не погасне в серцях глибока шана до яскравого сузір'я полум'яних борців за народне щастя, до геніїв, що віддали свій талант рідній Батьківщині. Серед них Тарас Григорович Шевченко. Його творчість зігріта гарячою любов'ю до Батьківщини, пройнята ненавистю до ворогів, гнобителів народу.
Березень, за традицією, в Ніжинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 15 розпочався Шевченковським тижнем,
протягом якого всі учні школи вирушили в цікаву та пізнавальну подорож життєвим і творчим шляхом великого українського поета, пророка, генія.
Відкрився тиждень тематичною виставкою художньої, наукової, публіцистичної літератури, стіннивок, малюнків "Весна починається з Шевченка". Класні керівники провели години спілкування ,,Кобзар в нашій оселі", ,,Наш Шевченко", ,,Ми не забули тебе, Тарасе!". Учні 5-их класів переглянули фільм ,,Тарас Шевченко. Цікаві факти". Відбулася мандрівка пам'ятними місцями, пов'язаними з життям поета. Також школярі відвідали екскурсію до музею "Поштова станція" ("Факти, які будуть цікаві ніжинцям і не тільки…").
Школярі 6-их класів взяли участь у літературній грі ,,Стежками великої долі", вікторині ,,Мені тринадцятий минало", у квіз-грі "Шевченкове слово в наших серцях". Учні були вражені тим, що найменше видання "Кобзаря" має розмір як макове зерня. Сума викупу Тараса з кріпацтва зараз би становила 24 тисячі доларів.
Не залишилися байдужими здобувачі освіти 7-8-их класів у квест-грі "Творчість Тараса Шевченка", літературній грі- вікторині ,,Перехресні долі Кобзаря ", де показали свої знання з життя й творчості геніального поета, мислителя, талановитого художника.
Учні 9-их класів захопилися лекцією ,,Шевченко та Чернігівщина: життєві паралелі українського генія", турніром шевченкознавців ,,Тарас Шевченко - України син". Учні 9-Б класу провели літературну кав'ярну "Пророчі слова Кобзаря", де звучали вірші поета, цікаві факти про нього. Учні переглянули фільм "Край, де народився геній", а також команди "Знавці Шевченка" та "Знавці Лесі Українки" позмагалися в літературному батлі "Шевченко чи Леся Українка?". Написали диктант ,,Тарас Шевченко".
Дзвінкою струною задзвеніла в серцях та душах дітей поезія Тараса Шевченка.
Протягом тижня, коли тривали Шевченківські дні, учні різних класів долучилися до літературного марафону відеочитань ,,Єднаєм душі словом Кобзаря".
Тарас Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам. Вивчаймо, шануймо творчість Великого Кобзаря!
...Тарасове серце за Долею плаче,
За Щастям свойого народу, –
І лине до Неба, орел той неначе,
Щоб вимолить Нені свободу!
Митрополит Іларіон
(Іван Огієнко)
Переглядів: 59 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту