Середа, 08.05.2024, 22:16
Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст №15
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 337
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Листопад » 09

Сьогодні в Ніжинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 15 відбулись заходи до Дня української писемності та мови. Мовознавчі турніри, вернісажі, інтелектуальні ігри, творчі  конкурси, загадкові вікторини, відеопрезентації зацікавили дітей та вкотре підкреслили красу і вишуканість рідної української мови, наголосили на її значимості в державі. Учні школи взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності. 
Безумовно, наша мова - мудра берегиня, вона  для народу є його скарбницею, живою схованкою людського духу. Сьогоднішні заходи пробудили в учнів та педагогів почуття національної гідності, виховували  в дітях любов до рідної мови, рідного краю, його традицій і звичаїв.

 

... Читати далі »

Переглядів: 83 | Додав: Школа | Дата: 09.11.2022 | Коментарі (0)

"Мова має значення!", - під таким гаслом 9 листопада, в  День української писемності та мови, відбувся мовний калейдоскоп (з елементами взаємонавчання й наступності) для учнів 7-А та 4-Б класів Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15, який організували та провели вчитель української мови та літератури Ліна Петрівна Таранько та вчитель початкових класів Лариса Борисівна Петренко.
Мовний захід покликаний сформувати в учнів розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна як держава.  Діти дізналися більше про День української писемності та мови. Спілкування допомогло поглибити знання учнів про виникнення писемності, історію та розвиток української мови, показати її красу та багатство, розкрити важливість і необхідність мови в житті людини.

... Читати далі »

Переглядів: 83 | Додав: Школа | Дата: 09.11.2022 | Коментарі (0)

Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 представляє книжкову виставку "Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи", присвячену Дню української писемності та мови, яке з 1997 року 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця.
 Книжкова виставка створена для формування розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого  не може існувати ні  народ, ні Україна  як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого українського,  бажання розмовляти рідною мовою.
 Любіть, поважайте  та вдосконалюйте нашу мову, адже мова,  як і Україна  -  у нашому серці,  і починається вона з кожного з нас.

... Читати далі »

Переглядів: 233 | Додав: Школа | Дата: 09.11.2022 | Коментарі (0)

У міській програмі розвитку та функціонування української мови "Сильна мова - успішна держава", 8 листопада 2022 року у Будинку дітей на юнацтва відбувся міський захід - інтелектуально-розважальна гра "Український ерудит", у якому взяли участь команди вчителів  шкіл міста Ніжина, серед яких команда педагогів Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 "Вербиченька": Коленько Наталія Григорівна, Троцюн Валентина Іванівна, Щербина Ірина Петрівна, Легеза Тетяна Миколаївна, Ісаєнко Валентина Михайлівна. Цікаві мовні конкурси показали розмаїття, красу та неповторність української мови, розкрили знання, уміння та творчі знахідки команд педагогів.
Ми маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Українська мова почалася з писемності, витоки якої йдуть з далекого минулого. Давньоруські літописи є дорогоцінними реліквіями історії, науки, літератури та культ ... Читати далі »

Переглядів: 83 | Додав: Школа | Дата: 09.11.2022 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту